Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nevşehir Hakkında Tüm Merak Edilenler
#1
Kapadokya Mutfağı. Ne denenmeli ve nerede yenir: Göreme, Avanos, Ürgüp, Chavushin vb. restoranlar ve kafeler.
Kapadokya mutfağının kendine has özellikleri ve kendine has yemekleri vardır. Bu yazımda burada dinlenirken mutlaka denemeniz gerekenlerden, lezzetli ve ucuz bir akşam yemeği yiyebileceğiniz ve Türk yemeklerini kendi başınıza yapmayı öğrenebileceğiniz yerlerden (restoran ve kafelerin derecelendirmesine bakınız ) bahsedeceğim .
 
Kapadokya Mutfağı Hakkında
 
Göreme, Avanos, Ürgüp'te ne yenir...
 
Kapadokya'da yemek siparişi nasıl verilir? Nevşehir
 
Kapadokya'da nerede yenir - restoran ve kafelerin değerlendirmesi
 
Kapadokya mutfağının özellikleri
 
Kapadokya mutfağında 5-6 saat kısık ateşte veya kömürde pişirilen et yemekleri oldukça fazladır. Bunun nedeni, Kapadokya'da Türkiye ile karşılaştırıldığında, iklimin genellikle daha soğuk ve kışın daha sert olması, yani bu günlerde odayı ısıtmak gerekir ve insanlar donmamak için, daha yağlı, yüksek kalorili yiyecekler yiyin. Mevsiminde böyle "uzun süren" et yemeklerinin (örneğin testi-kebap, kavurma) bazen bir gün önceden restoranlarda rezerve edilmesi gerekir, çünkü herkese yetmeyebilir ve böyle bir şeyi kamçılamak da mümkün değildir. bir yemek.
 
Lokantanın sahibi benim için bir çömlek deneme kebabı açar.
 
Lokantanın sahibi benim için bir çömlek deneme kebabı açar.
Ancak mevsiminde Türklerin lezzetli salatalar, mezeler ve sıkma suyu yaptıkları çok sayıda taze meyve ve sebze var . Nar ve portakal özellikle popülerdir.
 
Kullanışlı bağlantılar:
 
Kapadokya gezi rehberi
Kapadokya Kırmızı Tur
Kapadokya Yeşil Tur
Kapadokya Mavi Tur
Kışın taze sebze yoktur, ancak Kapadokya sakinleri onları (tuz, turşu, kuru) mükemmel şekilde korumayı öğrenmiştir ve bu da mutfağın özelliklerinden biridir. Dahası, sadece sebzeleri korumuyorlar. Bu bölgedeki popüler yemeklerden biri de basturmadır (tuzlu ve baharatlı sarsıntılı). Ayrıca baharatlı tütsülenmiş sosisli sucuk. Örneğin sucuklu omlet otelde kahvaltıda servis edilebilir.
 
Kayseri pazarında pasturma ve sucuk.
Kayseri pazarında pasturma ve sucuk.
Vadilerde yetişen üzümlerden yapılan hoş yerel şarap (beyaz ve kırmızı), Kapadokya mutfağının bir diğer öne çıkan özelliğidir. Pekmez üzümden yapılır - şurup haline getirilen meyve suyu, tahıllara ve çaya eklenir ve ayrıca tahin (öğütülmüş susamdan yapılan yağlı kalın hamur) ile karıştırılır ve kahvaltıda yenir. Ayrıca Kapadokya'da tandırda hazırlanan çok lezzetli ekmekler var (yine kışın ısınmak ve kek pişirmek çok uygun).
 
Sadece Kapadokya'ya özgü özgün yemeklerin yanı sıra geleneksel Türk yemekleri de vardır (mercimek çorbası çorba, mezeli bir tabak, küçük köfteler ve tabii ki tatlı tatlılar, Türk kahvesi ve aromalı çay). Bildik yemekleri yemeye alışmış olanlar için dünya ve Avrupa mutfağına sahip birçok restoran var. Doğru, Kapadokya'da henüz Rus restoranı yok ama görünüşe göre bu an meselesi.
 
Göreme, Avanos, Ürgüp'te ne yenir...
Kapadokya'da deneyebileceğiniz sıra dışı yemeklerin bir listesini sunuyoruz. Bunlardan bazılarını kendimiz yedik - lezzetli ve çok tatmin edici.
 
Testi-kebap (testi-kebap) , Kapadokya mutfağının bir kartvizitidir. Bu, sebzeli kapalı toprak kapta pişirilen et (sığır, kuzu veya tavuk). Yemeği masaya servis eden garson, tencereyi küçük bir çekiç veya özel bir bıçakla ikiye bölüyor. Bu arada, isterseniz potu kendiniz de kırabilirsiniz. Ardından üst kapak çıkarılır - ve yiyebilirsiniz. Kil kapaklar atılmaz: dileyenlere keçeli kalemler dağıtılır ve herkes kapağına bir imza bırakabilir. Turistlerin resimlerinin yer aldığı bu tür kullanılmış kapaklar daha sonra restoranların yakınında reklam için sergileniyor.
Testi-kebabın hazırlandığı çömleklerden kil kapaklar.
Testi-kebabın hazırlandığı çömleklerden kil kapaklar.
Mantı (mantı) - kuzu veya dana eti ile küçük köfte (şaka olarak adlandırılmış gibi, çünkü zaten büyük boyutlarda Özbek veya Kazak mantalarına alışkınız). Bu arada, iyi bir ev hanımı, bu tür "bebekleri" avucunuzun içine 40 parça sığacak şekilde şekillendirebilmelidir. Minyatür mantıyı Kapadokya'daki birçok restoranda sipariş edebilirsiniz (aşağıdaki restoran derecelendirmelerine bakın).
Sach kavurma (saç kavurma) - Kendi yağında özel bir tavada "saç" (dolayısıyla yemeğin adı) içinde pişirilen Türk eti (rosto gibi). Sebzeli veya sebzesiz olarak servis edilebilir. Pirinç genellikle garnitür olarak sunulur. Bu yemeği örneğin Ihlara vadisinde yürüyüş yaptıktan sonra Belysırma köyündeki bir restoranda deneyebilirsiniz . Oradaki bölümler çok büyük ve iki kişilik bir kişi için yeterli olabilir.
Belysırma (Ihlara vadisi) köyünde bir lokantada sach kavurma.
Belysırma (Ihlara vadisi) köyünde bir lokantada sach kavurma. Mahperi
 
 
Gözleme içi dolma gözlemedir . Farklı dolgular var: etli, ıspanaklı peynir, naneli patates... Sos, ayran veya salata, yassı keklerle servis edilir. Gözleme, Türk gözleme olarak da adlandırılır. Kapadokya mutfağında oldukça popüler bir yemek olduğu için bu lezzetli gözlemeler Gerome, Chavushin, Uçhisar'daki (aşağıdaki derecelendirmeye bakın) birçok kafe ve restoranda bulunabilir.
Börek (böregi) - çeşitli dolgulu tuzlu puf böreği. Parçalara ayrılmış büyük bir turta şeklinde bereki var, küçük "bağımsız" turtalar var. İkincisi, tanınmış Che-Bureks'in uzak akrabalarıdır (adlarında ortak bir şeyleri bile vardır). Böreki, gözleme gibi Göreme'de çeşitli kafelerde tadılabilir.
Şekersiz börek böreği (böregi).
Şekersiz börek böreği (böregi).
Kapadokya'da yemek siparişi nasıl verilir?
Kapadokya'da (ve genel olarak Türkiye'de) restoranlara gitmek her zaman bir oyundur. Genellikle Türklerin birbiriyle çelişen iki ulusal özelliğinden kaynaklanır. Birincisi misafirperverliktir (bkz . Türkiye'de Ağırlama ). Bir kafeye veya restorana gelen herhangi bir ziyaretçi, her zaman sahibinin misafiridir. Ve misafiri tedavi etmek, hatta ona bir şey vermek istiyorum. Bu nedenle, bazen restoranda kendi sipariş ettiğiniz yemeklerin yanı sıra size ücretsiz olarak ekmek ve su, çay ve hatta bazı atıştırmalıklar sunabilirler. Ancak dikkatli olun ve ücretsiz olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun, çünkü hiç kimsenin çeklerde sürprizlere ihtiyacı yoktur. Ve bu sürprizlere ikinci Türk özelliği neden olabilir.
 
Çorba çorbası ve lezzetli Türk gözleme.
Çorba çorbası ve lezzetli Türk gözleme.
Gerçek şu ki, Kapadokya çok turistik bir yer (Türkiye'nin tatil bölgesi gibi). Ve turistler para kazanmak için bir fırsattır . Ancak bazı hileler uygularsanız biraz daha fazla kazanabileceğiniz ortaya çıkıyor. Örneğin, sözde ücretsiz ikramlarla yanıltıcı. Veya belirli bir şekilde bir menü oluşturun.
 
Lütfen bazı restoranlardaki menünün bir dizi resim olduğunu unutmayın - imzasız ve fiyatsız yemek resimleri. Ve ne yiyeceğinize karar vermek için garsona ne olduğunu ve ne kadara mal olduğunu birkaç kez sormanız gerekir. Birinin basitçe gökyüzünü işaret etmesi olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle, bir şeyler atıştırmaya giderken, ne istediğinizi önceden anlamaya çalışın (hatta internette çeşitli Türk yemeklerinin resimlerine bakın) ya da bir garson veya restoran sahibi ile Kapadokya'nın nüansları hakkında uzun ve samimi bir sohbete başlayın. yerel mutfak. Neyse ki, Türkler sosyal ve güler yüzlü insanlar, bu yüzden sohbet sizin için keyifli ve faydalı olacak (çünkü biraz para biriktirmenize ve istemediğinizi almamanıza yardımcı olacak).
 
Geleneksel Türk bardağında çay.
Geleneksel Türk bardağında çay.
Kapadokya'da nerede yenir - restoran ve kafelerin değerlendirmesi
Kapadokya'da (Göreme, Avanos, Ürgüp, Chavushin, Uçhisar) restoran ve kafelerde yemek yiyebilirsiniz - esas olarak turistler için tasarlanmıştır. Daha az turistik yerlerde, Türklerin yemek yediği yerel kantinler olan lokantlarda da bir şeyler yiyebilirsiniz.
 
İşte Göreme'deki restoran ve kafelerin yanı sıra Uçhisar, Chavushin, Avanos , Ürgüp ve Ortahisar'daki en iyi restoranlardan biri . Derecelendirme, turistlerden gelen geri bildirimlere dayanmaktadır.
 
İnci Cave Restaurant (Göreme) - Göreme'nin ve genel olarak Kapadokya'nın en iyi restoranı. Burada Türk mutfağı sunulmaktadır. Restoran vejetaryenler için uygundur. Çok atmosferik: İçi Türk halılarıyla süslenmiş bir mağarada bulunur. Burada mercimek çorbası çorba, testi-kebap, mantı, meze, ev yapımı şarap deneyebilirsiniz... Porsiyonlar büyük. Fiyatlar ortalama. Güler yüzlü garsonlar mükemmel İngilizce konuşuyor. Salonda güzel müzik çalıyor. Aniden mevsim dışıysa, hava serinken yine de dışarıda yemek yemek isterseniz, ateş yakıp size kerevit ısmarlayabilirler. Adres: Orta Mahalle, Harim Sk., 22.
Mağara restoranın içi Türk mutfağı ile Kabak Göreme Restoran ve Sanat Galerisi (Göreme).
Mağara restoranın içi Türk mutfağı ile Kabak Göreme Restoran ve Sanat Galerisi (Göreme).
Kabak Göreme Restoran ve Sanat Galerisi (Göreme) , Kapadokya'da Türk mutfağı ve Avrupa anlayışına sahip bir mağara restoranıdır. Salonu, sahibinin kendi oyduğu ve istenirse satın alınabilen güzel balkabağı fenerleriyle dekore edilmiştir. Restoran vejetaryenler için de uygundur. Böyle bir menü yoktur - ziyaretçilere meze, çorba, iki seçenek arasından seçim yapabileceğiniz bir saniye ve bir tatlıdan oluşan set yemekler sunulur. Öğle yemeği fiyatı sabittir ancak ortalamanın biraz üzerindedir. Bir gün önceden sezonda masa ayırtmanız tavsiye edilir, aksi takdirde her şey meşgul olabilir. Restoranın sahibi çok cana yakın ve özenli: ziyaretçilere genellikle küçük hediyeler (cüzdanlar veya anahtarlıklar) veriyor. İyi İngilizce konuşuyor. Özellikle Ruslar ve Ukraynalılar için sıcak duygular besliyor. Adres: İsalı Mah. iceri Dere Sok. 7 / A.
Smile Steak House (Göreme) , şömineli ve salonda keyifli müzikler sunan bir diğer mağara restorandır. Biftek, biftek, hamburger, patates kızartması servis ediyor... Kapadokya'da Amerikan mutfağını özlüyorsanız veya bir fast food atıştırmalık arıyorsanız buraya göz atın. Adres: Hafız Rıfat Efendi Sk.
Avrupa mutfağı restoranında Smile Steak House (Göreme).
Avrupa mutfağı restoranında Smile Steak House (Göreme).
Cafe Şafak (Göreme)- Aile tarafından işletilen bu kafe, yetkili rehber Lonely Planet tarafından tavsiye edilmektedir. Tren istasyonunun yanında yer alır ve otobüs beklerken burada kahvaltı veya öğle yemeği yemek uygundur. Kafe çok erken açılıyor, servis hızlı, fiyatlar yüksek değil. Göreme'nin en iyi kahvesi burada servis edilir! Gözleme, meyve suları ve dondurmanın yanı sıra iyidir. Mantı ve mercimek çorbası oldukça iyi ama kebaplar (örneğin adana kebabı) hakkındaki yorumlar pek iyi değil. Onları başka bir yerde deneyin. Garsonlar İngilizceyi kötü konuşuyor, ancak bu iletişimi engellemiyor. Bu kafe, hem bütçe hem de vejetaryenler için gezginler için uygundur. Burada özel yemek kursları da düzenleniyor, bu yüzden Türklerin rehberliğinde gerçek dolma veya çorba yapmayı öğrenmek istiyorsanız, burada bir anlaşma yapın. Ustalık sınıfları genellikle birkaç saat sürer.Adres: Müze Cadessi, 28.
Nazar Börek & Cafe (Göreme) - Bu cafe Lonely Planet'i de tavsiye ediyor. Hediyelik eşya dükkanlarının yanında ana cadde üzerinde yer almaktadır. Wi. Kafe, en iyi gözleme ve börek ile ünlüdür. Ayrıca lezzetli Türk tatlıları ve dondurma (dondurma) sunarlar. Menüdeki yemeklerin geri kalanı gösterişten uzak, sıradan ama oldukça lezzetli. Porsiyonlar yeterince büyük, fiyatlar uygun. Hızlı servis yapın. Kafenin sahibi iyi İngilizce konuşuyor. Adres: Müze Cadessi, 30.
Nazar Börek & Cafe'de (Göreme).
Nazar Börek & Cafe'de (Göreme).
Saklı Konak Restaurant (Uçhisar) - Kapadokya'da Türk mutfağı sunan bir aile otelinin restoranı. Burada yoğurt çorbası, testi-kebap, mantı, dolma, kavurma, yöresel şaraplar ikram edilecek. Vejetaryenler için uygundur (et yerine yemek mantarla hazırlanır). Porsiyonlar büyük ve fiyatlar makul. Restoranın sahibi iyi İngilizce konuşuyor. Serin bir akşamda terasta yemek yemeye karar verirseniz, sıcacık battaniyeler özenle sunulur. Adres: Karlık Sokak, 3.
Seyyah Han (Chavushin) - terastan güzel bir manzaraya sahip bir mağara restoran (akşamları buradan gün batımını izleyebilirsiniz). Türk mutfağı (yumuşak kuzu, testi-kebap, yoğurtlu tarhana çorbası, ev yapımı ekmek), fiyatlar yeterli. Ev sahibi Rusça ve İngilizce bilmektedir. Restoranda hava soğuduğunda Kasım'dan Nisan'a kadar ziyaretçiler için ısıtma açılır. Restoran ayrıca otelden ve arkadan (ücretsiz) transfer sağlamaktadır. Adres: Maltepe Caddesi, 144.
Dünya İskender Kebap (Ürgüp) , güler yüzlü sahibi (İngilizce bilmeyen) ve Kapadokya'da Türk mutfağı (testi kebabı veya iskender kebabı, kefta, tavuk durum, yoğurt çorbası) olan bir aile restoranıdır. Yemekler taze ve lezzetli. Porsiyonlar büyük ve fiyatlar makul. Adres: İmran Mahallesi, Güllüce Caddesi, 3.
Dünya İskender Kebap restoranında (Ürgüp).
Dünya İskender Kebap restoranında (Ürgüp).
Uranos & Sarıkaya (Avanos) - 2-3 Türk set yemek (et, tavuk, balık) arasından seçim yapabileceğiniz bir mağara restoran. Tatlı olarak sulu meyveler ve lezzetli baklava ikram edilir. Salonda geleneksel Türk müziği canlı olarak çalınmaktadır. Geziler sırasında genellikle turist gruplarının öğle yemeğine getirildiği bu restorandır. Ayrıca, Türk Gecesi akşam şovu genellikle burada yapılır (bir ziyaretin önceden rezerve edilmesi gerekir). Adres: Akbel Mevkii.
Tandır Cafe Restaurant (Ortahisar) - Aile otelinde sade bir restaurant, içi mütevazi bir dekorasyona sahip ancak Ortahisar'da en iyisi (Lonely Planet rehberi tarafından da tavsiye ediliyor). Ayrıca buradan kalenin güzel bir manzarası açılıyor. Restoran, otele ücretsiz çift yönlü transfer sağlamaktadır (+90 384 343 20 21). Onu kendi başınıza bulmak kolay değil. Burada tandırda pişirilen geleneksel Türk mutfağı sunulur: testi-kebap, kuzu boynu veya bacağı, tandır kuzu (pişmiş koyun eti), mantı ve ayrıca orijinal Chichega dolmasy tavernası - tohumla doldurulmuş kabak çiçekleri. Restoranda fiyatlar biraz pahalı. Vejetaryenler için de uygundur. Adres: Manzara ve Kültür Parkı.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)