Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısı Ne Zaman Değiştirilmeli?
#1
Cami Halısı Ne Zaman Değiştirilmeli?
İslam dininin çok önem verdiği temizlik gerek kişisel, toplumsal ve gerekse de yaşanılan alanların temizliğini yakından ilgilendirir. Yine İslam dini için çok özel mekanlar olan camilerin de temizliği, bakımlı ve hijyen olmaları her zaman ön planda tutulur. 
Bunun içindir ki camilerde kullanılan halıların gerektiği zamanlarda yenileriyle değiştirilmesi gerekir. Cami Halısı Ne Zaman Değiştirilmeli? Allah’ın evi olarak anılan mekânların halıları her zaman titizlikle korunmalı ve ihtiyaç halinde değiştirilmelidir.
Camiler göğe doğru yükselen minareleri ile görkemli tavırlarıyla dikkat çekiyor. Camiler, Müslüman şehirlerde şehir, kasaba, ilçe, köy ve kasaba gibi yerleri muhteşem güzellikleriyle süslüyor. Camilerimizin dış güzelliği gibi iç güzelliğinin de bir başka büyüklüğü vardır. Camilerimize iç güzelliği kazandıran bazı unsurlar vardır. 
Cami Halısı, karakalem, çini sanatı, aydınlatma sanatı gibi camilerimizi güzelleştirmek için kullanılan unsurlar olduğunu ismimiz kadar biliyoruz. Özellikle eski tarihi camilerimizde bulunan cami halısı modelleri camilere güzel bir görünüm kazandırmakta ve camilerin eski görünümünü kaybetmemesini sağlamaktadır.
Cami Halısı Neden Değiştirilir?
Camilerimizde bina ile birebir aynı olmayan Cami Halıları gibi yapılar zamanla yıpranmakta ve değiştirilmesi gerekmektedir. Bu yapılara örnek olarak örneğin sivrisinek battaniyeleri leke ve yıpranma nedeniyle bir süre sonra değiştirilmelidir. Her gün yüzlerce kişinin namaz kıldığı ve üzerinde yürüdüğü cami halısı zamanla eskimekte, kirlenmekte veya kullanılmaz hale gelmektedir. Bu sorunu en iyi şekilde çözmek için girişimlerde bulunulmuştur. Bu nedenle cami kilimlerine bakarken kalite ön planda olmalıdır. Uzun ömürlü cami halısı modelleri için Cami Halısı Fiyatları nasıl önemliyse kalite de o derecede önemli olmalıdır.
Cami halıları tercih edilirken, camiler Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen ve gün içinde çok sayıda insanın gelip geçtiği yerlerdir. Bu bağlamda pek çok kişi cami kilimiyle temasa geçer; Hijyenik olmak insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır aynı zamanda Cami halı fiyatları da halı seçiminde önemlidir. Akrilik Cami Halısı gibi halı türleri çok terletmeyen halılardır, bunların koku yapmaması, kolayca yıkanması ve yerinde temizlenmesi de önemlidir.
Cami Halısı Çeşitleri Nelerdir?
Yani cami halısı seçiminde caminin iç mimari yapısı ve rengi göz ardı edilmemeli ve caminin iç dizaynına göre örneğin Göbekli Cami Halısı gibi ihtişamlı halılar tercih edilebilir. Karşılıklı sevgi ve saygı ilkesini benimseyen din anlayışına sahip insanlardan öncelikli olarak beklenen, kendi dış görünüşüne ve çevrenin dış görünüşüne azami derecede dikkat etmeleri, kullandıkları ortamları korumaları ve yola çıkmalarıdır. Saf düzeninin çok önemli olduğu camilerde kullanılan Saflı Cami Halısı cemaatin saflarını sık ve düzgün tutmaları açısından önem arz eder. 
Camilerde kullanılacak olan halıların dayanıklı, kaliteli, caminin estetiğine uygun ve güzel olmalıdır biri de Seccadeli Cami Halısı çeşitleridir.
Her türlü ortam için üretilen halıların cami için olması cami halısı alımında özel bir özen ve uzmanlık gerektirir. Halı konusunda hijyenik ve estetik anlayışı olan ve bu konuya ilgi duyanların varsa satın almada cami derneğinde sorumluluk almaları daha uygun olacaktır. Bunun için Manisa Cami Halısı halı çeşitlerini ve desenlerini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Cami Halısı Nasıl Temizlenir?
Zemin sürekli dezenfekte edilmeli ve bu toz veya yıkama gibi etkenlerle yapılmalıdır. Normal bir halıda olduğu gibi, bu halıların ortalama değiştirme süresi 7 yıldır ancak Yün cami halısı kullanılmışsa bu süre biraz daha uzayabilir ancak kullanım ömrünü tamamlamış halılar mutlaka değiştirilmelidir. Camiye gelenlerin, temizlik konusunda caminin hijyeninden uzak ve görgü kurallarına uygun olmayan davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir. Bu şekilde kullanıldığında nezih ve temiz bir ortamda ibadet etmek herkesin hakkıdır. 
İşte bu noktada Metropol Cami Halısı her nevi ve türde halılar ile hizmetinizde olacaktır. Göze hitap eden ve çekiciliği artıran dekoratif unsurlar, insanların ortamda ne kadar kaliteli zaman geçirdiklerini belirler. Hoş olmayan ortamlardan mümkün olan en kısa sürede uzaklaşmak arzu edilir. Bu da camiye gidip cami ortamında namaz kılanlar için vakit çok kısa da olsa cami kiliminin önemini ortaya koymaktadır. Cami halıları periyodik olarak temizlenmelidir. Bu süreçte göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)