Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısı Ne Zaman Yenilenmeli?
#1
Cami Halısı Ne Zaman Yenilenmeli?
Ülkemizde bulunan on binlerce cami vardır. Bu camiler oldukça güzel halılarla boy gösterir. Camiler tamamen cami halıları ile kaplı olduğu için belirli zamanlarda değiştirilmesi gerekir. Çünkü üzerinde ibadet yapıldığı ve sıklıkla kullanıldığı için deforme olabilir. Ayrıca turistik camiler için de halı seçimi yapılırken özenli davranılır. Fakat turistik camilerde de geziler yapıldığı için zamanla deforme olur. 
Tüm bunların dışında cami halılarında rutubet ya da küflenme gibi durumlarda yaşanabilir. Böyle zamanlarda cami halılarının değiştirilmesi gerekir. 
Cami halısı camiler için en önemli etkenlerden biridir. Bu yüzden cami halıları alınırken, tüm özelliklerine dikkat etmek gerekir. 
Cami Halısının Değişim Süreleri Nasıl Belirlenir 
Cami halısı alırken, eğer kaliteli ve güzel bir dokuya sahip halı seçilirse, uzun süre kullanmak mümkündür. Kaliteli cami halısı kolay kolay aşınma yaşamaz. 
Cami halılarının değişimi belirlenirken ilk önce görsel açıdan dikkat edilmesi gerekir. Cami halılarında özellikle ayak ve baş kısımların baskı yaptığı bölgeler daha çok deforme olur. Bu kısımlar önce incelenir. Daha sonra elle kontrol yapmak gerekir. Halıların ciddi bir deformasyon yaşadığı belirlenirse eğer değişime karar verilir. Rahat ibadet etmeyi engelleyecek, konforu etkileyecek tüm halılarda değişim olması gerekir. Ayrıca estetik zevkini bozacak şekilde aşınmış halılarda da değişim yapmak gerekir. 
Halı değişimi yapıldığı esnada camide güzel bir temizlik yapılır. Sonrasında ise tamamen dezenfekte edilir. Daha sonra camiler, yeni halıların da gelmesiyle yeniden ibadete hazır duruma gelir. 
Cami Halılarında Kalitenin Önemi 
Hem ibadet yapılan, hem de turistik camilerde halıların kaliteli olması gerekir. Göze hitap eden, cami ile uyum içinde olan halılarla döşenmesi önemlidir. Ayrıca doku olarak kaliteli ve yumuşak olmalıdır. Bunun nedeni cami halılarının uzun yıllar değiştirilmemesinden kaynaklıdır. Ayrıca yapılan ibadetin de rahat yapılması için halının kalitesi önem taşır. Kolay kolay aşınma yaşanmayacak dokuda halılarla kaplamak gerekir. 
Cami Halısı Çeşitleri Nelerdir 
Cami halısı seçilirken pek çok çeşit ve modelde halı vardır. Önemli olan aralarından cami için en uygun olanları seçmektir.  Akrilik cami halısı hem kaliteli hem de yumuşak bir dokuya sahiptir. Temizlemesi kolay olan bir halıdır. Ayrıca maliyeti düşük bir halı olduğu için alımı daha kolaydır. 
Yün cami halısı da kaliteli ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Ayrıca görünüm olarak parlak bir duruşu vardır. Camiye estetik bir görüntü verir. Ayrıca sıcak tutma özelliği olduğu için soğuk kesimlerdeki camilerde tercih edilebilir. Fakat tüylenme yaptığı için temizlemesi daha zordur. Ayrıca diğer halı modellerine göre daha maliyetli bir halıdır.  Saflı cami halısı toplu ibadet zemini için ideal bir modeldir. Sade modelleri ile camide daha rahat saf tutulmasına yardımcı olur. 
Göbekli cami halısı orta kısmında motif bulundurur. Kenar kısımları ise daha sadedir. Hoş görüntüsü sayesinde camiye farklı bir hava verir.  Seccadeli cami halısı desenli modellere sahiptir. Ayrıca pek çok farklı deseni bulunur.
Manisa cami halısı ve metropol cami halısı da camilerde sıkça tercih edilen halı modelleridir. 
Cami Halısı Fiyatları Hakkında Bilgi 
Cami halısı fiyatları halının model, desen ve dokusuna göre değişir. Cami halı fiyatları alınacak olan halının metre karesine göre de değişim gösterir. Bu yüzden fiyatlar değişiyor. 
Fakat cami halısı seçimi yaparken, kalitesinin olabildiğince iyi olması gerekir. Böylelikle alınan cami halısı, daha uzun ömürlü olur. Kolay deforme olmadan, uzun süre rahatlıkla kullanılır. Metropol cami halısı  Fiyatları da bu doğrultuda belirlenir.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)