Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısı Tercihinde Bunlara Dikkat Edin
#1
Cami Halısı Tercihinde Bunlara Dikkat Edin
Cami halısı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu konu öylesine geçiştirilecek alelade bir husus değildir. Müslümanların ibadet yeri olan yoğun şekilde kullanılan camiler günün her saati açıkken camilerde kullanılan halıların bakımı da oldukça önemlidir. Cami Halısı seçerken hijyen konusuna dikkat edilmelidir. Çok fazla ve farklı çevrelerden gelen insanın aynı anda namaz kıldığı camide, hastalıkların yayılmaması için halı seçimi önemlidir. Peki, halı seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Antibakteriyel Halı Seçimi
Cami halısı seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey halının yapımında kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler halıların antibakteriyel özellikleri hakkında detaylı bilgi vermektedir. Halının antibakteriyel olması yani bakteri yaymaması hastalıkların yayılmasını engeller, böylece Cami Halıları cami cemaatinin sağlıklı ve sakin bir şekilde ibadet etmelerini sağlar. 
Ayrıca halıların anti alerjik bir yapıya sahip olması da hassasiyetle altı çizilmesi gereken bir diğer konudur. Bu halılar alerjiye neden olan mikroorganizmaları tutar ve hava ile karışmasını engeller. Bu da çevredeki insanların bu durumdan olumsuz etkilenmesini engeller.
Cami Halıları Pahalı mı?
Cami halılarının sürekli kullanımda olduğu düşünüldüğünde halı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de uzun süreli kullanımıdır. Üretildiği malzemenin çeşidine, kullanım ve daha pek çok özelliğine göre hale seçerken Cami Halısı Fiyatları da gündeminize gelecektir. Yün halılar özellikle ağır aşınma ve yıpranma belirtileri gösteren cami halıları için tercih edilir. 
Bu halılar yumuşaklıklarından dolayı hem yıpranmayı hem de yıpranmayı engeller ve daha konforlu bir yapıya sahiptir. Halıların nem direnci, halıların uzun süreli kullanımının en önemli sonuçlarından biridir. Bütçenize göre kaliteli halılar da bulabilirsiniz.
Cami Halılarında Güvenlik
Cami halı fiyatları konusunda yeterli bilgi aldıktan sonra seçeceğiniz halıya karar vermelisiniz. Olası bir kazaya karşı duyarlı olarak seçilmesi gereken halıların yangın geciktirici özellikleri de vurgulanmalıdır. Gün içerisinde birçok kişi tarafından kullanıldığı için halıların leke tutmama özelliği de cami halısı seçiminde bir kriter olmaktadır. 
Tercih edilen halıların sıkı dokuma yapısı halının üzerindeki yabancı maddelerin halının dibine ulaşmasını engeller. Bu, halıların her zaman temiz tutulmasını sağlar. Özellikle cami cemaati bu konuda daha dikkatli olmalıdır.
Cami Halısı Çeşitleri
Elbette sağlıklı cami halısı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de seçimin cami mimarisine uygunluğudur. Cami halısı caminin iç tasarımını yansıtan en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle halı modeli seçilirken dikkatli olunmalıdır. Burada önem arz eden bir diğer konu da cami halısı çeşitleridir. Saflı Cami Halısı birçok camide tercih edilmektedir. Sadece cami halısı seçiminde en önemli etkenlerden biri, cemaati belli bir düzene sokmanın en kolay yolu olmasıdır. 
Saf cami halısı farklı renk ve desenleri ile her mimaride camiye uygun tasarımlara sahiptir. Ayrıca kaymaz tabanlı halılar cami cemaatinin namazlarını güvenli bir ortamda kılmalarını sağlayan etkenlerden biridir. Bunun yanında sıklıkla tercih edilen halılardan biri de Seccadeli Cami Halısı çeşitleridir. Saf düzeninin daha rahat ve sağlıklı olması açısında bu halılar tercih edilir. Camilerin iç tasarımını öne çıkaran unsurlardan birisi olarak da Göbekli Cami Halısı tercih sebebidir. 
Bu halılar farklı desenlere sahiptir. Ayrıca caminin ışık alma özelliklerine bağlı olarak çevrede daha aydınlık bir etki yaratmak için zengin renk seçenekleri mevcuttur. Camilerinize cami halısı seçerken çok boyutlu düşünmekte büyük bir avantaj vardır. Mesela Akrilik Cami Halısı da gözünüze çok hoş gelecektir. Bu noktada halıların gösterişli ve karmaşık görünmemesine özen gösterilmelidir. İbadete gelen Müslümanların dikkatini dağıtmamalıdır. Ancak ibadet eden kişinin alnını koyduğu halının Yün cami halısı olması da farklı bir rahatlığa dikkat çekecektir.
Manisa Cami Halısı
İnancınız gereği büyük değer verdiğiniz camilerin yer döşemesi ve halılar için Manisa Cami Halısı sizlere birbirinden özel halıları, çok farklı renk ve desen ayrıcalıklarını sunuyor. Ayrıca Metropol Cami Halısı da desen ve renk seçeneklerinin yanı sıra rahatlığı ile de sizlere büyük ve ayrıcalıklı seçenek imkânı veriyor.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)