Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısında En Çok Tercih Edilen Modeller
#1
Cami Halısında En Çok Tercih Edilen Modeller
Camiler mimari açıdan oldukça dikkat çekmektedir. Sadece Türk halkı için değil farklı ülkelerden ülkemizi ziyaret için gelen turistlerinde dikkatini çekenler arasında camiler en başta gelir. Kullanılan malzemelerin kalitesi, kullanışlı olması ve dinimiz gereği uygun şekillerde olması önemlidir. 
En önemli dekorasyon malzemelerinden biri de cami halısı, uygun kalitede olmalı kışın ısıtma özelliği olmalı, temizlenmesi kolay malzemeden olması, şekil açısından dini kurallara uygun olması oldukça önemlidir. Kapladığı alanın büyüklüğü sebebiyle sürekli değiştirilmesi mümkün olamayacağı için tercih edilen malzeme çok önemlidir. En çok tercih edilen cami halıları modelleri arasında birkaç model öne çıkmaktadır.
Cami Halı Modelleri Çeşitleri 
Dönem dönem farklılık gösterse de cami halısında genel olarak en çok tercih edilen modeller arasında akrilik cami halısı, göbekli cami halısı, saflı cami halısı, yün cami halısı, seccadeli cami halısı, Manisa cami halısı ve metropol cami halısı gibi modeller bulunmaktadır. Bu halıların tercih edilmesindeki en büyük etmenlerden biri dayanıklılığı, yumuşaklığı ve kolay temizlenebilir olmasıdır ayrıca anti bakteriyel özelliğe sahip olması da önemli bir etkendir. 
Cami halısı seçiminde en önemli konu yün olmasıdır. Çünkü yün cami halısı birçok açıdan dayanıklı ve kullanışlıdır. Özellikle hijyene ekstra önem vermemiz gereken şu günlerde temizlik çok önemlidir.  Cami halılarının büyük bir alanı kaplaması sebebi ile temizlenmesi çok zordur bu nedenle halılar seçilirken kolay temizlenebilir özellikte olması önemli bir etkendir.  
Görüntü açısından göze hitap etmesi ve kullanılan şekillerin uygun olması açısından göbekli cami halısı tercih edilir. Verdiğimiz örnekler cami halısında en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Belirttiğimiz modellerdeki halılara ülkemizin çeşitli camilerinde rastlamak mümkündür.
Cami Halıları Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler 
Camilerin günün her saati ibadete açık olması ve ziyaretçi sayısının oldukça yüksek olması sebebiyle tercih edilirken dikkat edilmesi konuların en önemlisi hijyendir. Halıların anti bakteriyel olması hastalık yaymasını engellemektedir bu nedenle ziyaretçileri gönül rahatlığı ile ibadetlerini yerine getirebilir ve burada vakit geçirebilirler. Kötü kokulara karşı dayanıklı olmalıdır. Manisa cami halısı modelleri hem kaliteli yapısı hem de tasarımları ile göz doldurmaktadır. 
Isıtma özelliğine sahip olmalıdır. Bir diğer önemli konu uzun süreli kullanılabilir olmasıdır yıpranma ve aşınma riskinin büyük olması sebebiyle yünlü halılar tercih edilmelidir. Rutubet konusunda dayanıklı halılar tercih edilmelidir. Kolay temizlenebilir özellikte olmalıdır çünkü camilerin her yaş grubundan ziyaretçisi bulunması sebebiyle leke ve kir oluşumu ihtimali yüksektir. Bu özelliklere sahip metropol cami halısı tercihini yapmalısınız. 
En önemli konulardan biride caminin mimari yapısına uygun renk ve şekil bakımından saflı cami halısı seçerken dikkatli olunmalıdır. Tercih edilen şekillerde dinimize aykırı şekillerin olmamasına dikkat edilmesi de en önemli konulardan biridir. Cami halısı seçimi sırasında bu maddelere dikkat edildiği takdirde olumlu sonuçlar alınabilir ve uzun süreli kullanım sağlanabilir.
Cami Halısı Fiyatları
Cami halısı fiyatları da oldukça önemli bir konudur. Fiyatları yapı ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Halı yapımında kullanılan malzemeler fiyat belirleme konusunda önemli bir etmendir. Metre kare şeklinde fiyat belirlenmektedir. Her ne kadar kalite ve özelliklerine göre farlılık gösterebilir. Dokumasında kullanılan iplerin özellikleri, kullanım özellikleri, model ve desenleri gibi özelliklerine göre fiyat belirlenmektedir.  
Cami halısı satın alınmasında yün halı olmasına dikkat edilmelidir. Halı alımın da doğru ölçümler yapılmalıdır. Satın alınan firmalara göre de cami halı fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Bu anlamda çok sayıda firma bulunmaktadır iletişime geçerek istediğiniz şekil ve özelliklerde halı satın alımı yapabilirsiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)