Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısında Model Tercihinde Kaliteye Önem Verin
#1
Cami Halısında Model Tercihinde Kaliteye Önem Verin 
Cami halısı seçimi yaparken, kaliteye önem vermek gerekiyor. Çünkü cami halıları uzun vade kullanılan halılardır. Bu yüzden cami halısı konusunda seçim yaparken doğru noktalara önem vermek gerekir. Alınan cami halısının uzun süre bozulma olmadan rahat kullanılması gerekir. Çabuk kirlenmeyen bir halı olması gerekir. Ayrıca cami halılarının üzerinde ibadet yapıldığı için rahat olması gerekir. 
Halının doku olarak yumuşak olması gerekir. Aynı zamanda kolay tüylenmeyen, hemen bozulma olmayacak bir halı almak gerekiyor. Temizliğinin de kolay olması gerekiyor. Tüm bu durumlardan dolayı cami için seçilen halının kalitesinin yüksek olması önemlidir. Hem doku hem görüntü olarak rahat ve konforlu olması gerekir. 
Anti Bakteriyel Halı Seçimi 
Cami halısı seçerken, anti bakteriyel olması önemlidir. Camiler genelde kalabalık olan bir ortam olduğu için bakteri yaymaması gerekir. Böylelikle sağlık açısından kullanımı kolay olur. İnsanlar ibadetlerini daha hijyenik ve rahat koşullarda yapmış olur. Ayrıca anti alerjen halı da seçilirse oldukça faydalı bir tercih olur. Alerjen yapıda halılar zararlı bakterileri hapsederek, yayılmasını önler. 
Cami Halısı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
Cami halısı alırken renk ve desenleri uyumlu aynı zamanda estetik bir görünümde olması gerekir. Cami ile uyumunun güzel olması gerekir. Ayrıca uzun vade dayanıklı ve temizliğinin kolay olması da önemli noktalardır. Bu konularda bazı halı çeşitleri camiler için oldukça uygundur. Manisa cami halısı ve metropol cami halısı modelleri camilerde sıkça kullanılan halı çeşitleridir. 
Akrilik cami halısı hem yumuşak bir dokuya sahiptir. Hem de temizlemesi çok daha kolaydır. Ayrıca ekonomik bir üretime sahip olduğu için tüm cami için de akrilik halı almak kolay olacaktır. Yün cami halısı çeşitleri de pek çok camide tercih edilir. Görünüm olarak parlak ve hoş bir görüntüye sahiptir. Ayrıca oldukça sıcak tutan bir yapısı bulunur. Fakat ekonomik olarak biraz daha maliyetli bir halıdır. Ayrıca temizliği de diğer halılara göre daha zordur. 
Göbekli cami halısı konforlu ve güzel desenlere sahip bir halıdır. Fakat desenlerini seçerken, fazla göz yormamasına özen göstermek gerekir. Saflı cami halısı camiler için uygun olan pek çok tasarımda halılar üretir. Ayrıca doku olarak da oldukça rahat bir halı çeşididir. Seccadeli cami halısı da camiler için oldukça kullanışlı bir halı modelidir. İbadet için rahat bir dokuya sahiptir. 
Kaliteliye Önem Vermeden Seçilen Halılarda Yaşanan Sorunlar 
Alınacak olan cami halılarının kaliteli bir dokuda olması gerekir. Aksi takdirde çabuk bozulur. Ayrıca çabuk kirlenmeyen dokuda halılar seçmek gerekiyor. Kalitesiz malzemeden üretilen halılar, bakteri yayılmasına neden olabilir. Sağlığı etkileyen ve hastalıkların artması gibi sonuçlar doğurabilir. Desen ve model olarak da ibadeti olumsuz etkilemeyecek şekilde halı tercihi yapmak gerekiyor. Fazla göz yormaması önemlidir. 
Cami Halısı Fiyatları 
Cami halısı fiyatları halının modeline, dokusuna ve kalitesine göre değişiyor. Cami halısı seçerken rahat olması oldukça önemlidir. Cami halı fiyatları seçilen halının tüm özelliklerine göre belirlenir. Ekonomik halılar da mevcuttur. Fakat kalitesi düşük bir halı almak yanlış olur. Çünkü camiler toplu alanlar olduğu için uzun vade kullanmaya uygun bir halı almak gerekir. 
Tüm camiyi halı ile döşemek gerektiği için halının sıcak tutması da önemlidir. Bu yüzden halının dokusu da buna göre seçilir. Tabii fiyatlar da yine bu durumlara göre belirlenir. Ayrıca caminin metrekaresine göre de fiyatlar değişkenlik gösterir. Kaliteli ve bilinen marka ve modelde halı tercihi yapılır.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)