Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısında Profesyonel Seçim Önerileri
#1
Cami Halısında Profesyonel Seçim Önerileri
Camiler hem mimari açıdan hem de dekoratif açıdan oldukça dikkat çekmektedir. Müslümanların ibadet merkezi olan camilerin her bir noktası ayrı bir önem taşımaktadır. En önemli noktalardan biri de camilerde kullanılan halılardır. Hem renk hem de desen bakımından caminin yapısına uymalı, uygun kalitede olmalı ve kullanılan şekiller bakımından dinimizin gerektirdiği kurallara uymalıdır. Cami halıları oldukça büyük bir alanı kaplaması sebebiyle temizlenmesi bakımından kolay olmalıdır. 
Günün her saati açık olması ve sürekli ziyaretçisi olması nedeniyle hijyen kurallarına uygun, hastalık ve bakteri yayılmasını önlemek için anti bakteriyel özellikte olmalıdır. Rutubet ve kokulara karşı dayanıklı olmalı, ısıtma özelliği yüksek olmalıdır. Büyüklüğü nedeniyle sürekli kaldırılıp temizlenmesi çok zor olacağı için kolay temizlenebilir ve kir, leke tutmaz şekilde olmalıdır. En önemli maddelerden biri de cami halısı fiyatları kalite bakımından oldukça merak edilen konular arasında yer alır.
Cami Halısı Çeşitleri Nelerdir?
Cami halısı modellerinde birçok renk ve çeşit bulunur. Caminin doğal mimarisine uygun tasarımların seçilmesi cami içerisinde ki manevi havaya da katkı sağlar. Cami halısı modelleri şu şekildedir;  
Göbekli cami halısı: Göbekli cami halısı şekil ve desen bakımından oldukça gösterişlidir. Doğal yün ipliğinden dokunmaktadır. Yapımında tamamen doğal yün ipliği kullanılması sebebiyle herhangi bir kanserojen madde içermemektedir ve tamamen sağlık dostu bir üründür. Birçok farklı renk çeşidi bulunmaktadır. Koku yapmama, diz izi bırakmama gibi özelliklere sahiptir. Oldukça yumuşaktır. Ayrıca tutuşmaz özelliğe sahip bu halılar güvenlik açısından da tercih edilebilecek durumdadır. Yalıtım özelliği ile de oldukça sıcak tutmaktadır.
Akrilik cami halısı:  Akrilik cami halısı kumaşının özellikleri sebebiyle oldukça kolay temizlenmektedir ve deforme olmamaktadır. Oldukça sıcak tutan bu halılar yumuşak yapıya sahiptirler. Leke, kir tutmaması sebebiyle de oldukça beğenilmektedir. Tercihe göre istenilen renkte üretilmekte ve üretimi sırasında tamamen doğal ürünler kullanılmaktadır. Kimyasallara ve yoğun güneş ışığına karşı dayanıklı olması nedeniyle uzun süreli kullanım sağlamak mümkündür.
Saflı cami halısı: Saflı cami halıları bant şeklinde şeritler bulunduran halılardır. Saflı desenler ile üretimi yapılmakta ve bu özelliği nedeniyle ibadet eden kişilerin kolaylıkla saf tutabilmesini sağlamaktadır. İstenilen renk ve desende üretimi sağlanmaktadır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olması nedeniyle hastalık ve bakteri yayımı gibi durumlarla karşılaşılmamaktadır. Doğal yün iplikten üretilmektedir.
Seccadeli cami halısı: Seccadeli cami halısı desenleri sebebiyle seccade şeklinde üretimi sağlanmaktadır ve böylelikle camiye gelen cemaatin daha kolay secde edebilmesini ve saf tutabilmesini sağlamaktadır bu nedenle oldukça sık tercih edilen bir modeldir. Üretici firmalar tarafından istenilen renk ve desende üretimi sağlanmaktadır. Seccade şekline sahip olması nedeniyle dekoratif açıdan oldukça göz doldurmaktadır. Yapımında tamamen doğal ürünler tercih edilmektedir.
Yün cami halısı: Cami halıların yün olması çok önemlidir. Yün cami halıları birçok özelliği nedeniyle oldukça tercih edilen bir üründür. Doğal yapıda olması sebebiyle alev almaz özelliğe sahiptir güvenlik açısından önemli bir faktördür. Toz kir ve lekelere karşı oldukça dayanıklıdır ve kolay temizlenebilir özelliktedir. Bakteri üretimini engeller aşınmalara karşı oldukça dayanıklıdır uzun süreli kullanım sağlanabilir. Renklerinde kolay kolay solma olmaz kimyasallara ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır. Gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek bir üründür.
Bunların dışında metropol cami halısı gibi örneklerde bulunmaktadır. Bu halılarda yapısal özellikleri renk ve desenleri ile gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek ürünlerdir.
Cami Halısı Fiyatları 
Cami halısı fiyatları renk, desen, yapısal özellikleri ve yapımında kullanılan malzemelere göre farklılık göstermektedir. Manisa cami halısı Metre kare şeklinde fiyat belirlenmektedir. Cami halı fiyatları birçok firmada döşeme, montaj ve nakliye dâhil edilmektedir.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)