Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cami Halısında Toz Arındırma Nasıl Olmalı?
#1
Cami Halısında Toz Arındırma Nasıl Olmalı?
Cami halıları bakım ve temizlik konusunda özen gösterilmesi gereken halılardır. Çünkü cami halısı üzerinde ibadet yapılan bir halıdır. Bu halılara insanlar ayakkabısız, elleri ve yüzleri ile dokundukları için hijyen çok önemlidir. Bu yüzden sık sık süpürülmesi ve halı yıkama firmalarına teslim edilmesi gerekir. 
Cami halılarını sürekli olarak süpürmek, halının tozunun arınması sağlar. Çekim gücü yüksek olan süpürgeler kullanmak gerekir. Tabi ki bu cami halısı temizliği için yeterli değildir. Cami halısı sık sık yıkamaya gönderilmesi gerekir. Böylelikle halılar sürekli olarak hijyenik şekilde kullanılmaya devam eder. 
Modeline Göre Cami Halısı Nasıl Temizlenir 
Akrilik cami halısı camilerde en sık tercih edilen halı çeşitlerinden biridir. Nedeni ise özellikle akrilik halıların kir tutmamasıdır. Temizliği diğer halılara göre daha kolaydır. Ayrıca akrilik halılar anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu yüzden toplu ortamlarda hijyenik şekilde kullanımı mümkündür. 
Bu halıları sık sık süpürge ile süpürerek tozunun giderilmesi sağlanır. Ayrıca düzenli şekilde yıkanması gerekir. Akrilik halılar doku olarak koku yapmayan bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden sıklıkla yıkamaya vermek sorun oluşturmaz. Saflı cami halısı modelleri temizliği kolay yapılabilen modeller arasında yer alır.
Yün cami halısı da camilerde sıkça tercih edilir. Fakat daha çabuk tüylenerek, kiri daha fazla belki edebilir. Bu yüzden süpürme işlemi yaparken ucu fırçalı olan süpürgelerle süpürmek gerekir. Bu şekilde hem tüylerinden hem de tozlarından arınır. 
Manisa cami halısı doku olarak diğer halı çeşitlerinden daha hassastır. Bu yüzden yıkama ve süpürme işlemi yapılırken renginin ve desenlerinin solmaması gerekir. Bu hassasiyete uygun temizlik malzemeleri ile temizlik yapmak doğru olur. 
Seccadeli cami halısı ve saflı cami halısı toz arınması da süpürge ile kolaylıkla tozlarından arınır. Sıklıkla süpürmek gerekir. Metropol cami halısı da süpürme işlemiyle tozlarından arınır. Ayrıca sıklıkla yıkama firmasına verilebilir. Göbekli cami halısı da orta kısmı dışında kalan kısımların sadeliğinden dolayı kolaylıkla tozlarından arınır. Süpürme işlemi ile temizlemek mümkündür. 
Ne Tür Elektrikli Süpürgeler Kullanılmalıdır 
Cami halısı temizliğinde, halıların tozlarından güzel şekilde arınması için buna uygun süpürgeler kullanılır. Genelde ucu fırçalı ve vakum gücü yüksek olan süpürgeler tercih edilir. Yüksek vakum gücü sayesinde halıdaki tozlar tamamen çekilmiş olur. Ayrıca tüylenmiş olan halılarda, uçtaki fırça sayesinde tüylerinden arınır. 
Cami halılarını sıklıkla süpürmek ve yıkamaya göndermek, halıların sürekli temiz kalmasını sağlar. Böylece ibadet yapan insanlar gönül rahatlığıyla ibadetini yapmış olur. 
Ayrıca hijyen koşulları sağlandığı zaman bakteri yayılımı da önlenir. Böylelikle sağlıklı şekilde insanlar ibadetine devam eder. 
Bu durumların dışında buharlı süpürge kullanmak da doğru bir tercih olur. Buhar halıda bulunan bakterileri yok eder. Halıların temiz şekilde tozlarından arınmasını sağlar. Halılar tertemiz şekilde kullanılmaya devam edilir. Buharlı süpürge ile cami halıları sıklıkla süpürülebilir. 
Cami Halısı Fiyatları 
Cami halısı fiyatları halıların modeline, desenine ve dokusuna göre değişir. Seçim yaparken, kaliteli bir halı tercih etmek gerekir. Böylece uzun ömürlü bir kullanım sağlanır. Ayrıca cami halı fiyatları alınan halının metre karesine göre de değişir. Büyüklüğü ve halının özellikleri fiyatlarda belirleyici olur. 
Halı seçiminde kaliteli olanı tercih etmek gerekir. Çünkü cami halıları toplu alanlarda, uzun süre kullanılan halılardır. Temizleme işlemi de sıklıkla yapıldığı için aşınma durumu daha fazla olabilir. Ayrıca cami halısı için seçim yaparken, kolay temizlenir olması da önemlidir. Cami halısı alırken, tüm bu istenen özellikler, halının alındığı firmaya söylenir. Bu doğrultuda bir halı seçimi yapılır.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)