Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camilerde Hangi Tarz Halılar Kullanılıyor
#1
Camilerde Hangi Tarz Halılar Kullanılıyor 
Camiler, Müslümanların ibadet ettikleri ve toplandıkları yerlerdir. Namaz vakitlerinde insanlar camiye gittikleri gibi, özellikle cuma namazı ve teravih namazı vakitlerinde camiler oldukça kalabalık olmaktadır. Dolayısıyla insanların kalabalık olarak ziyaret ettikleri bu mekânlarda temizlik ön planda olmak zorundadır. İnanan insanlar için temizlik imandan gelir ve kişisel temizliğin yanı sıra ibadet alanlarından yaşam alanlarına kadar her yerin temiz tutulması çok önemlidir. 
Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemenin yanı sıra insanların düzenli, tertipli, temiz ve rahat bir ortamda ibadetlerini yapmalarını sağlamak amacıyla camiler daima kontrol altında tutulmaktadır. Bu hususta dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri şüphesiz ki cami halıları seçimi ve cami halısı temizliğidir.
İnanan insanlar namaz kılmak için camiye geldiklerinde hep birlikte halıların üzerinde ibadetlerini yapmaktadırlar. Bu yüzden cami halıları daima temiz ve bakımlı  olmak zorundadır. Bu hususta farklı insanların ortak kullanım alanı olduğu için camilerde özel olarak üretilmiş halılar kullanılmaktadır. Ev halılarından farklı olarak üretilen bu halılar, camideki kullanım amaçlarına yönelik farklı desenlerde tasarlanırlar. Sizim için hazırladığımız bu yazımızda camilerde hangi tarz halılar kullanılıyor, camilerde halı seçimi nasıl yapılıyor ve cami halısı fiyatları gibi merak edilen konular hakkında bilgiler vermeye çalıştık.
Camilerde Kullanılan Halı Çeşitleri
Evlerimizde kullandığımız halılar ev kullanımı için uygun olarak üretildiği için camilerde bu halılar kullanılamamaktadır. Bu yüzden camilerde toplu kullanıma en uygun olacak şekilde özel olarak özel desenlerle üretilen halılar tercih edilmektedir. Cami halılarımızda özellikler Türk kültüründe kullanılan motifler ve renkler genel olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak her ülkede kendi kültür ve inanış tarzlarına göre motiflerde halılar görmemiz de mümkündür. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile fabrika üretimi halıların kullanımı daha yaygın hale gelmiş olsa da  el yapımı desenler ile şekillenen Türk kültürüne ait halılar zaman zaman karşımıza çıkmaktadır.
Ülkemizde çoğunlukla yün ya da akrilik malzemeden üretilmiş olan halılar cami halısı olarak tercih edilmektedir. Bu noktada en önemli husus yapımda kullanılan bu malzemelerin kullanışlı, dayanıklı ve kolay temizlenir olması gerektiğidir. Yün lifi yapısı sayesinde aşınmaya karşı son derece dayanıklı olan yün cami halısı,  esnek ve kolay temizlenir olmasıyla tercih edilmektedir.
Yapısı bakımından yün halı özellikleriyle benzerlik gösteren akrilik cami halısı; görünümü ve yumuşaklığı sayesinde en çok tercih edilen modellerden biridir. En önemli özellikleri ise dayanıklı olmaları ve uzun ömürlü olmalarıdır. Bu sayede camilerde vazgeçilmez halı çeşitleri arasında yer alırlar. Üstelik daha az maliyetli olmaları nedeniyle ekonomik bir şekilde tüm alanların döşenmesini sağlarlar.
Adından da anlaşılacağı üzere göbekli cami halısı, orta kısmında büyük bir desenin bulunduğu halı tipidir. Ülkemizde de en çok kullanılan cami halısı tiplerinden biridir ve en önemli özellikleri alev almayan şekilde üretilmiş olmalarıdır. Aynı zamanda bu halılar ses akustiği ve ısı yalıtımı da  sağlamaktadır.
Camilerde en sık kullanılan halı türünden biri olan saflı cami halısı, namaz kılan cemaatin saf tutmasını kolaylaştıracak desenlerle üretilen halılardır.
Kalabalık cemaatler için ideal olan seccadeli cami halısı ise halının üzerinde bulunan seccade deseni sayesinde kolay secde edilmesini sağlamanın yanı sıra estetik bir görünüme sahiptir.
Cami Halısı Fiyatları
Üretiminde kullanılan malzemeye ve desen seçimine göre farklılık gösteren cami halı fiyatları, illere göre de farklılık gösterebilmektedir. Manisa cami halısı fiyatlarından en uygun olanları seçmek için Metropol cami halısı firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)