Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camiye Halı Seçerken Yapmanız Gerekenler
#1
Camiye Halı Seçerken Yapmanız Gerekenler 
 
Cami halısı seçilirken yapılması gerekenler cami halısı modellerinin kaliteli olmasıdır. camiler Müslümanların kutsal saydıkları ve gün içinde çok sayıda insanın gelip gittiği yerlerdir. Cami halıları pek çok kişinin  temas ettiği eşyalar olduğu için burada hijyen ve sağlam malzemeden üretilmiş olması çok önemlidir. En çok tercih edilen saflı cami halısı modelleri alınırken de kalite göz önünde bulundurulmalıdır.
Bu tip halılar terletmeyen, kokusuz, kolay yıkanabilen veya yerinde temizlenebilir özellikte olmamalıdır. Cami kilimlerinde kumaş seçiminin de önemli olduğuna inanılır, cami halısı fiyatları da bu konuda önemlidir. Sıvı tutmayan ve ipin faydalı özelliklerini taşıyan kumaşların kullanılması Akrilik cami halısı  seçiminde olmazsa olmazlardandır.
Camiye Uygun Halı Nasıl Seçilir?
Camiye uygun halı seçmek cami mimarisi ile uyumlu göbekli cami halısı da tercih edilebilir. Camiler, gerek iç mekânları gerekse dış görünümlerinin güzelliği açısından daha fazla özen gösterilmesi gereken yerlerdir. Yani camiye halı seçerken caminin iç mimari yapısını, halının dokusunu örneğin yün cami halısı  gibi özelliği olanlardan alınacaksa kaliteli olmalıdır.
Bunun yanı sıra şekilli olarak  seccadeli cami halısı hem şık hem de düzen bakımından çok tercih edilmektedir. Metropol cami Halısı gibi çeşitleri vardır. Bunlar cami görevlileri tarafından hem caminin yapısına hem rengine hem de konumuna göre büyük bir öz veriyle seçilmektedir.
Cami Halısı Fiyatları Nelerdir?
Karşılıklı sevgi ve saygı esasına dayalı bir din anlayışına sahip insanların, öncelikle dış görünüşlerine ve çevrelerindekilerin dış görünüşlerine, kullandıkları ve bulundukları ortama azami özen göstermeleri, hem hijyenik açıdan korumaları beklenir ve bu durum oldukça önemli bir konudur. Manisa cami halısı seçenekleri hijyen bakımından oldukça iyi üretilmiş halılardır.
Camiye uygun halı seçme, cami mimarisiyle uyumlu, dayanıklı ve kaliteli halılar tercih edilmeli, bu da camiyi daha dekoratif ve estetik hale getirecektir. Her cami türü için yapılan halıların cami halısı alırken özel bir özen ve uzmanlık gerektirmektedir. Tabi ki cami halı fiyatları da göz önünde bulundurulmalıdır. 
Cami Halılarında Hijyenin Önemi!
Halı hijyeni ve estetiğine aşina olan ve konuyla ilgilenen herkes, varsa cami derneğinde satın alma sorumluluğunu üstlenmelidir. Yani alışılmış ve özensiz seçimler yerine daha özenli halılar seçilmelidir. Halı değişiminin ekonomik ve fiziksel koşullarının yanı sıra yeni halının hazırlanması için gereken süre nedeniyle olumsuz bir görüntü oluşturmakta ve halı genellikle bir kez satın alınmaktadır.
Geleneksel halılarda olduğu gibi bu halıların ortalama değiştirme süresi 7 yıldır. Bu süreyi geçen halılar eski konfor ve dayanıklılıklarını kaybederler sertleşirler. Bu nedenle kullanım ömrünün sonuna gelmiş halılar mutlaka değiştirilmeli yerlerine yeni hijyenik halılar serilmelidir. 
Camiye gelenlerin, caminin hijyeninden uzak ve temizlik konusunda görgü kurallarına uymayan davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir. Camiler ortak kullanım alanları olduğu için gelen vatandaşın bu konuda titiz davranması çok önemlidir. Camiye gelen herkes bu temizlik konusuna dikkat ettiği takdirde cami halılarımızı da uzun süre temiz kullanma şansımız çoğalıyor. Bu kullanım ile cami halıları daha iyi ve daha uzun süre kullanılabilir. 
Cami Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Cami halısı seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Bu konuda dikkat etmemiz gereken etken oldukça fazladır. Çünkü Müslümanların ibadet yeri olan camiler kutsal yerlerimizdendir. Bu nedenden ötürü cami ile ilgili konular titizlikle ve özenle yapılmalıdır. 
 
Cami için halı seçerken hafif olmasına  temizliğe, kolay temizlenebildiğine  dikkat edilmelidir.
Halı seçerken kiri çabuk yansıtan renkleri tercih etmemek tam tersi kiri çok belli etmeyen bir cami halısı seçmek gerekir.
 
Halıların birçok parçadan oluşması bakımlarını oldukça kolaylaştırır. Kirlenen parça kolaylıkla yıkanıp temizlenebilir. Yerel temizliğin gerekli olduğu bazı durumlarda caminin dışında küçük bir bölümü temizlemek mümkündür.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)