Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bulut sunucu , Bulut server
#1
Bulut sunucu, sanal bir sunucu hizmetidir. Fiziksel sunucular üzerinde bazı sanallaştırma araçları kullanılması sonucu oluşturulur. Özellikle günümüzde dünya genelinde en çok tercih edilen sunucu çeşididir. Bulut Sunucular sahip oldukları donanımsal özellikler sayesinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Kaynak kullanımında yüksek verimlilik sunar. Ekonomik açıdan düşük maliyetli olması da yeni başlayan ve gelişim aşamasında olan projelerde kullanılmasını sağlar. Cloud server (bulut sunucu) bireysel ve kurumsal tüm projelerde güvenle verilerinizi işlemenize yardımcı olır. Bulunduğunuz her yerden hızlı ve pratik bir şekilde verilerinize ulaşmanızı sağlayan bu gelişmiş bulut sunucu, tıpkı bir fiziksel sunucu gibi çalışır. Düşük maliyetlerle yüksek sunucu performansı sunar. Bulut sunucu kiralama işleminde fiziksel sunucu üzerinden belli bir alan kiralanır ve kullanılır.
Bulut Sunucu Nedir?
Bulut sunucu bir yazılım ya da uygulama hizmetinin parçası olarak kiralanma imkanı sunan sanal sunucu hizmetidir. internete bağlı birkaç sunucuyu ifade eder. Bulut tabanlı hizmetlerin sağladığı imkanlar; web ve veri barındırma, paylaşma ve yazılım ya da uygulama kullanımını içerir. ‘Bulut’, birkaç sunucunun birbirine bağlandığı bulut bilişimini de ifade eder. Böylece tek bir güçlü makine kullanmak yerine, karmaşık işlemlerin çoklu olarak çok küçük bilgisayara dağıtılabileceğini ifade eder.
Bulut depolamanın en önemli avantajlarından biri, birleşik depolama bulutları adı verilen tek bir şekilde hareket eden pek çok dağıtılmış kaynağın olması durumudur. Bu, verilerin dağıtımı sebebi ile bulut hatalara karşı çok daha toleranslı davranır. Bulut sunucu kullanımı belgelere, dosyalara ve verilere paylaşılan erişim sebebi ile dosyaların farklı sürümlerinin ortaya çıkmasını azaltma eğilimindedir.
Bulut Sunucunun Faydaları Nelerdir?
Bulut sunucusu, herhangi bir yazılım sorunundan etkilenmemesi ile kullanıcısına istikrar ve güvenlik sağlar. Diğer bulut sunucular ise bulut sunucunuzu etkilemez. Ancak, bunun tam tersi de olabilir. Başka bir kullanıcı bulut sunucusuna yükleme yaptığı zaman, fiziksel sunucuların aksine bulut sunucunuz üzerinde olumsuz bir etki yaşanmaz.
Bulut sunucular; kararlı, hızlı ve güvenli sunucu hizmetidir. Bulut sunucular; fiziksel sunucularda yaşanan donanım sorunlarından kaçınırlar. BT bütçelerini düşük tutmak isteyen kullanıcılar için en doğru seçimlerden biri olarak düşünülür.
Bulut sunucular, daha hızlı hizmet sağlar. Benzer bir fiziksel sunucudan farklı olarak alacağınızdan daha fazla kaynak ve daha hızlı hizmet alabilirsiniz. Bulutta yer alan bir web sitesi daha hızlı çalışması ile oldukça faydalıdır.
Bulut sunucularıyla ölçeklenebilirlik imkanından da yararlanabilirsiniz. Bulut sunucunuza bellek ve disk alanı eklemesi ile yükseltme yapabilirsiniz. Böylece çok daha kolay ve hızlı sonuçlar almanızı sağlar. Tüm bunların yanı sıra daha uygun maliyetlidir.
Bulut Sunucu Nasıl Çalışır?
Bulut sunucu ile internetin çalışma mantığı küçük farklarla hemen hemen aynıdır. Bulut sunucuların internetin küçük bir bölümü olduğunu düşünebilirsiniz. İnternet makro ölçekte bir bulut sunucu olarak kabul edilir. Günümüzde kullanılan bulut sunucuların geleceğin internetinin altyapısını oluşturduğu bilinir. Bulut sunucu sayesinde veri depolama ve transfer ücretleri düşer, bant genişliği hızları giderek artar. Bu sayede bulut teknolojisi her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılır. Bulut teknolojisi de tıpkı internet gibi insanlar arasındaki bağlantının gelişmesine duyulan ihtiyaç ile ortaya çıkan bir yapıdır. Büyük veri merkezleri sunucularının işlemci güçlerini ve diğer kaynaklarını sanallaştırarak birleştirir. Kullanıcılar büyük kaynakların sunmuş olduğu imkânlardan faydalanırken aynı zamanda daha düşük ücret ödeme imkanı da elde eder.
Bulut Sunucunun Avantajları Nelerdir?
Bulut sunucu kendine has özelliklere sahiptir. Sahip olduğu çeşitli özellikler ile kullanıcılarına büyük bir kullanım kolaylığı sunar. Bu özelliklerin en başında ise bir merkezden aynı anda pek çok kişinin çalışabilmesi olanağıdır. Bir projede bulunan kişilerin tek bir merkeze erişebilmesi, buna ek olarak iş akışını hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirmesi en önemli avantajları arasındadır. Ayrıca bulut sunucuların en önemli avantajlarından biri de her noktadan ve her zaman erişilebilir olmalarıdır. İnternete bağlanan cihazların büyük çoğunluğu sunucuya erişim sağlar.
Bu sunucular ölçeklendirilebilme avantajına da sahip olması ile büyük kolaylıklar sağlar. İş yükünün artması ve azalmasına bağlı olarak kaynaklar anlık olarak değiştirilebilir. Bu sebeple kullanım ücretleri üzerinde de yüksek kontrol sunar. Buna ek olarak, kaynakların donanımlar arasında dağıtılmış olması sebebi ile bulut bilişim ekstra bir güvenlik sunar. Bulut sunucularda; donanım hatası ya da aşırı yükleme nedeni ile meydana gelen erişim problemleri de yaşanmaz.
Bulut Sunucu Kiralama Nasıl Yapılır?
Bulut sunucu kiralama, sistemsel açıdan farklılık gösterir. “Bulut server” olarak da bilinen bu sunucular, gelişmiş özellikleri ile teknolojinin tüm imkanları ile donatılmıştır. Yüksek trafiğe sahip web siteleri tarafından oldukça fazla tercih edilen bulut sunucular, İşlem yoğunluğuna sahip e-ticaret siteleri tarafından da oldukça fazla tercih edilir. Bulut sunucu kiralama hizmeti fiziksel sunucu üzerinden belirli bir alan kiralanması ve kullanılması ile gerçekleşir. RAM ve bant genişliği de dahil olmak üzere tüm sistemi tek taraflı olarak yönetebilme kabiliyeti sunar.
Bulut Sunucu Kiralama Sırasında Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Sizi bulut sunucu tercih etmeye yönelten en önemli sebeplerden biri erişim kesintisi yaşamanız olabilir. Düşük bir ihtimal olarak görülse de, bu çeşit erişim kesintileri bulut sunucularda da yaşanabilir. Ancak, bu durum güncellenmeyen bulut teknolojilerinde geçerlidir. Yenilenen ve güncel olan bulut sunucularda kesinti problemi yaşanmaz. Ayrıca güncel olmayan bulut sunucular; veri kayıplarına ve güvenlik problemlerine de neden olabilir. Bulut sunucu kiralama sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.

Bulut sunucunuzu kontrol panelleri aracılığı ile yönetmelisiniz. Böylece sunucunuzun tüm özelliklerine ulaşabilirsiniz.
Bulut sunucu hizmeti sağlayıcılarının; sunucularına yer verdiği veri merkezi, güvenlik ve bakım konusunda özenli olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
Bulut sunucular içinden seçim yaparken projenizin büyüklüğü belirleyici olacaktır. Yoğun trafik alan bir site için kurumsal özelliklere sahip olan bulut sunucular içinden seçim yapabilirsiniz.
Düzenli olarak trafiği artan bir projenin gereksinimleri farklıdır. Bu tür projeler için esnek bulut sunucu çözümlerinden yararlanmanız önemlidir.
Bulut sunucu kiralama hizmeti almaya başlamadan önce kurumun size sunduğu hizmetler hakkında bilgi almalısınız.
Bulut sunucu kiralamasında garantili donanım hizmeti sunan, yedekli donanım altyapısı olan, sunucu yönetimi desteği veren, Uptime garantisi ve ücretsiz anında kurulum hizmeti sunan firmalara yönelmelisiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)