Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
En Çok Tercih Edilen Cami Halısı Desenleri ve Modelleri
#1
En Çok Tercih Edilen Cami Halısı Desenleri ve Modelleri 
Cami halıları camiler için olmazsa olmazdır. Bu yüzden cami halılarının desen ve renklerinde pek çok çeşit mevcuttur. Seçim yaparken de camiye uygun hali seçimi yapılır. 
Cami halısı desenleri, kültürel özelliklere göre değişir. Bu desenler genelde anlam olarak hayatı ve insanları temsil eder. Halı isimleri de bu desenlerden yola çıkarak verilir. Desenler genelde çizgili ya da çiçekli olabilir. Böylelikle ibadet esnasında saf almak daha kolay olur. 
Cami halıları, diğer halılara göre daha ağırdır. Ayrıca daha sık dokunur. Bunun nedeni ise halıların yıpranma durumunu engellemektir. Camilere çok sayıda insan girdiği için halıların aşınma durumu daha fazla yaşanır. Bu yüzden dayanıklı modellerde ve dokuda halılar seçilir. Renk ve desen seçiminde ise genelde camiye uygun olmasına özen gösterilir. Camiyi güzel ve estetik gösterecek desende halılara ağırlık verilir. 
Cami Halısının Özellikleri Nasıl Olur?
Cami halıları özelliklerinde yumuşak dokuda olması önemli bir detaydır. İnsanların ibadetlerini daha kolay yapması için konforlu olması gerekir. Cami için alınan halının esneklik özelliği olması gerekir. Böylece ibadet esnasında, halının kalıcı olarak çökmesinin önüne geçilir. Ayrıca cami halıları üretilirken koku yapmayan ipliklerle üretilmesi gerekir. Böylelikle halılar sık sık yıkamaya verilse bile koku oluşmaz. 
Cami halısı üretilirken, ham maddesinin kaliteli olması yapılması gerekir. Çünkü cami halılarının uzun ömürlü olması önemlidir. Ayrıca dokusunun rahat olması gerekir. Böylece ibadet eden insanlara konforlu bir halı sunulmuş olunur. 
Cami Halısı Çeşitleri Nelerdir? 
Cami halılarında sıkça tercih edilen belki başlı çeşitler bulunur. Akrilik cami halısı bu çeşitlerin başında yer alır. Hem kir tutmayan hem de rahat dokuda bir halıdır. Ayrıca temizlemesi de kolaydır. 
Yün cami halısı da bu çeşitlerin arasındadır. Parlak ve hoş görüntüsü ile camilere ayrı bir hoşluk katar. Ayrıca sıcak tuttuğu için camilerde doğal bir yalıtım oluşmasını sağlar. Saflı cami halısı da camilerde en sık kullanılan halılardan biridir. Bunun nedeni ise özel tasarıma sahip halılar olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca anti bakteriyel olması ile de toplu ortamlarda kullanılmaya uygundur. Renk olarak genelde turkuaz, kiremit ve yeşil renge sahiptir. 
Göbekli cami halısı da camilerde fazlasıyla tercih edilir. Orta kısmında desen bulunur. Kenar kısımları ise genellikle sade şekildedir. Seccadeli cami halısı da sade modelleri ile ön plana çıkar. Genelde sade desenlere sahip olması ile camilerde safların daha kolay oluşmasını sağlar. Ayrıca uzun ömürlü ve dayanıklı bir halı çeşididir. 
Manisa cami halısı genellikle diğer halı modellerine göre daha hassas bir dokuya sahiptir. Temizliği yapılırken  renk ve modellerinin bozulmasına özen gösterilir. Metropol cami halısı da camilerde sıklıkla tercih edilir. Bunun nedeni genelde renkleri kolay solmayacak şekilde üretilmesidir. Ayrıca doku olarak da dayanıklı halılardır. Kısa sürede deforme olmayacak şekilde özel kumaşlarla üretilir. 
Cami Halısı Fiyatları 
Cami halısı fiyatları alınan halının modeline ve çeşidine göre değişir. Ayrıca cami halı fiyatları halının metre karesine göre de değişir. Tüm özelliklerine göre kalitesine göre bir fiyat belirlenir. Bu yüzden cami halı fiyatları değişkenlik gösterir. 
Cami halıları kimi zaman özel tasarım olarak da üretilir. Fiyatlar bu şekilde olduğu zaman da değişebilir. Daha maliyetli de olabilir. Cami halısı seçerken uzun ömürlü olması için kaliteli olmasına özen gösterilir. Diğer türlü kısa sürede aşınma yaşanabilir. Ayrıca temizliğini yaparken de deformeler oluşabilir. Bu doğrultuda bir halı seçimi yapmak gerekir.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)