Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
En Çok Tercih Edilen Cami Halısı Modelleri
#1
En Çok Tercih Edilen Cami Halısı Modelleri 
İslam dini, temizliğe çok önem vermektedir. Hem kişisel temizlik hem de yaşanılan ve ibadet edilen yerlerin temizliği inanan insanlar tarafından oldukça önem verilen bir konu olmuştur. Camiler de  Müslümanların ibadet ettikleri ve belirli zamanlarda kalabalık cemaatler olarak toplandıkları yerlerdir. İslam dinince emredilen 5 vakit namazlarda insanlar camiye gittikleri gibi, özellikle cuma namazı ve teravih namazı vakitlerinde inananlar camileri oldukça kalabalık şekilde doldurmaktadır. 
Her zaman her yerde temizliğe önem verildiği gibi insanların kalabalık cemaatler olarak ziyaret ettikleri bu mekânlarda temizlik ön planda olmak zorundadır. İslam dinine inanan insanlar için temizlik imandan gelir diye bir söz vardır ve kişisel temizliğin yapılmasının yanı sıra ibadet alanlarından yaşam alanlarına kadar her yerin temiz tutulması çok önemlidir. Bu konuya bu kadar dönem gösterilmesinin başında bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlenmesi gelir ve bunun yanı sıra insanların düzenli, tertipli, temiz ve rahat bir ortamda ibadetlerini yapma hakları vardır. 
Bu hijyen ortamını sağlamak amacıyla camiler daima kontrol altında tutulmaktadır. Bu hususta dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri şüphesiz ki cami halıları seçimi ve cami halısı temizliğidir. Sizim için hazırladığımız yazımızda en çok tercih edilen cami halısı modelleri nelerdir, camilerde halı seçiminde nelere dikkat edilir ve cami halısı fiyatları gibi merak edilen konular hakkında bilgiler vermeye çalıştık.
Cami Halısı Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?
İslam dinine mensup insanlar namaz ibadetlerini yerine getirmek için camiye gittiklerinde hep birlikte aynı halıların üzerinde ibadetlerini yapmaktadırlar. Bu sebeple de cami halılarının daima temiz ve bakımlı olması gerekir. Evlerimizde kullandığımız halılar ev kullanımı için uygun olarak üretildiği için camilerde bu halılar kullanılamamaktadır. 
Camiler için özel olarak üretilmiş halılar kullanılmaktadır ve camideki kullanım amaçlarına yönelik farklı desenlerde tasarlanırlar. Fakat bu noktada en önemli husus cami halısı yapımda kullanılan bu malzemelerin kullanışlı, dayanıklı ve kolay temizlenir olması gerektiğidir.
En Çok Tercih Edilen Cami Halısı Modelleri
 Ülkemizdeki camilerde kullanılan halılarımızda kendi ülkemize özgü kullanılan motifler ve renkler genel olarak karşımıza çıkmaktadır. El yapımı desenler ile Türk kültürüne ait halılar zaman zaman karşımıza çıkıyor olsa da günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile fabrika üretimi halıların kullanımı daha yaygın hale gelmiştir.
Seccadeli cami halısı modelleri; halının üzerinde bulunan seccade deseni sayesinde namaz kılanların kolay secde etmesini sağlamanın yanı sıra estetik bir görünüme sahiptir.
Orta kısmında büyük bir desenin bulunduğu halı tipine de göbekli cami halısı denmektedir. Alev almayacak şekilde üretilen bu halılar aynı zamanda ses akustiği ve ısı yalıtımı da  sağlamaktadır.
Yün lifi yapısı sayesinde aşınmaya karşı son derece dayanıklı olan yün cami halısı,  esnek ve kolay temizlenir olmasıyla tercih edilmektedir. Bu sebeple ülkemizdeki camilerde çoğunlukla yün ya da akrilik malzemeden üretilmiş olan halılar tercih edilmektedir.  
Görünüşü ve yumuşaklığı sayesinde en çok tercih edilen modellerden biri olan akrilik cami halısı; yapısı bakımından yün halı özellikleriyle benzerlik göstermektedir. Bu halıların En önemli özellikleri ise dayanıklı olmaları ve uzun ömürlü olmalarıdır. Ayrıca çok ekonomiklerdir ve bu sayede camilerde en çok tercih edilen halı çeşitleri arasında yer alırlar.
Namaz kılan cemaatin saf tutmasını kolaylaştıracak desenlerle üretilen saflı cami halısı modelleri de camilerde en sık kullanılan halı türünden biridir.
Cami Halısı Fiyatları
Cami halıları yukarıda belirttiğimiz gibi birçok modele ve şekle sahiptir ve üretiminde kullanılan malzemeye ve desen seçimine göre cami halı fiyatları farklılık göstermektedir. Manisa cami halısı fiyatlarından en uygun olanları seçmek için Metropol cami halısı firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)