Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elektrofüzyon, Füzyon kaynak , Ef kaynak
#1
[Image: logo-pri.png]
[H=6]Elektrofüzyon Nedir?[/H]
Elektrofüzyon birçok alanda kullanılan kaynak yöntemlerinden sadece biridir. En önemli özelliği ise elektrik ile çalışmasıdır. Belirlenen değerlerde uygulanan elektrik akımı sonucunda birçok parçanın kaynak işlemi rahatlıkla yapılmaktadır. Birçok alanda en çok tercih edilen kaynak çeşidi olduğunu söylemek de mümkündür.
[Image: cantali-efm-k-h-1-300x300.jpg]
Füzyon kaynak oldukça güvenli ve işlevsel olduğu için petrol, doğalgaz taşımacılığı gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Özellikle su, doğalgaz, petrol taşımacılığı gibi alanlarda güçlü kaynaklar çok daha önem taşımaktadır. Farklı yapıdaki borular için çeşitli oranlarda akım vermek gerekir. Her boru için uygulanması gereken akım miktarı bellidir. Bu sayede süreç çok daha hızlı şekilde ilerlemektedir.
Ef kaynak için belirli özelliklere sahip makinalar kullanılmaktadır. Bu makinalar gerekli elektrik akımını sağlayacak donanıma sahiptir. Bu makinalar ise füzyon parçası içerisine yerleştirilen ısıtma sistemleri aracılığı ile yapılmaktadır. Füzyonda yer alan ek parçalara kaynak yapılmak istenen borular yerleştirilmektedir. Daha sonrasında ise boruların uçlarına ideal oranda elektrik akımı uygulanmaktadır. https://www.electropower.com.tr/ adresinde elektrofüzyon ve elektrofüzyon kaynak makinası hakkında tüm bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)