Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kapadokya Otelleri Hakkında
#1
Kapadokya'da sıcak hava balonuyla nereye uçabilirsiniz?
Türkiye'de sıcak hava balonuyla uçmak amacıyla en iyi yer Kapadokya'dır. Daha doğrusu Göreme şehri. Göreme, Kapadokya'nın turizm merkezidir ve bütün havacılık şirketleri burada yoğunlaşmıştır. Gerçek şu ki, yalnızca turistlere binmiyorlar. İşin püf noktası, ay manzaralarını hatırlatan acayip bir rahatlama ile vadiler üstünde uçma yeteneğindedir. Balonlar nerdeyse bütün sene vakitsince uçar, yalnızca turistlerin varlığını ve hava koşullarını öneme alır.
 
Kullanışlı bağlantılar:
TOP-15: Türkiye'ye eğlenceli turlar.
Sıcak hava balonu yolculuğu nasıldır?
Sabah erkenden bir otobüs sizi otelinizden alacak ve kahvaltıya götürecek ve sonrasında Göreme'nin eteklerindeki başlangıç ​​noktanıza götürecektir. Kalkış kısmı yolun sol tarafında, Göreme Müzesi'ne birkaç yüz metre uzaklıktadır. Alan çok aka ve bütün balonlar amacıyla yeterli alan var, fakat kimi vakit birkaç düzine havkısmıyor.
 
 
 
Hava halini izleyen özel servislerden kalkış izni alan pilot, panoramayı izlemek amacıyla turistleri alıyor. Top kısa bir vakit amacıyla aşağı yukarı 1000 metre yüksekliğe yükselir, sonrasında nerdeyse yere yaklaşır. Güneş doğarken, kayaların arkasından güneş göründüğünde ve sonra kaybolduğunda meydanı birkaç kez geçiyorsunuz. Pilot vakit vakit sepeti dönüştürerek her yöne bakabilir. Uçuş vakitsi: 40-90 dakika. Uçuştan sonra size şahsa özel havacı sertifikası ve geleneklere ideal olarak mecburi bir kadeh şampanya verilecektir.
 
Kapadokya'da (Göreme) bir sıcak hava balonu yolculuğunun maliyeti nedir?
Bu eğlencenin fiyatı olası olduğunca yüksektir. Ve en önemlisi, aka fiyatında bir fiş var. Bu tür eğlence 80 ila 180 avro arasında değişiyor. Fiyat sezona (talep), ofise, pilot deneyimine, sepetteki koltuklara, kalkış saatine ve uçuş saatine göre farklılık göstermektedir. Hem de büronun günde kaç kez turist getirdiğine de bağlı. Bunun direkt olarak uçuş güvenliği ile alakalı olduğunu söylemeliyim, fakat daha çoğu aşağıda.
 
Turistlerle dolu balon sepeti.
Turistlerle dolu balon sepeti.
Sıcak hava balonu yolculuğu nasıl satın alınır
Uçak biletleri her yerden satın alınabilir. Kaldığınız otelde, cadde üstündeki seyahat acentelerinin bürolarında ve tabii ki bu tür uçuşları yapan bürolarda sizlere sunulacaktır. Fiyat her yerde farklıdır. Örneğin, bir seyahat acentesinin büronunde 140 avroya uçmam öneri edildi. Ve yaşadığım kampın sahibi büroda uçuş amacıyla benden 120 avro alacaklarını ve şayet onun vasıtasıyla alırsam uçuşun yalnızca 105 avroya mal olacağını açıkladı.
 
Seyahat forumları, bir sıcak hava balonu gezisi amacıyla çok ödeme gerçekleştirmekten uzak durmak amacıyla aşağıdakileri yapmanızı önerir. Daha evvelce de söylediğim gibi Kapadokya'da gidebileceğiniz tek yer Göreme. Ve aka ihtimalle aynı yerde, Göreme'de, bir otelde bir yerde yaşayacaksınız. Yani, ilk gün fiyatların sırasının ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ve karşılaştırıyoruz. Otele giriş yaptığınızda size ücretlerini bildireceklerdir. Caddede yürürken, içeri girin ve her cinsten mahalli tur satan birkaç seyahat acentesi ile alakalı bilgi edinin. Bu şirketler çoklıkla merkezde, otogarın yakınında bulunuyor. Şimdi fiyat farkını değiştirmeniz gerekiyor.
 
Göreme'de sıcak hava balonu uçuşlarının reklamı.
Göreme'de sıcak hava balonu uçuşlarının reklamı.
Akşam, direkt olarak bu uçuşları sağlayan bürolare gidin. Makalenin sonucunda bunların bir listesini verdim. Sokaktaki insanlara falanca büronun nerede olduğunu sorun, size gösterirler. Göreme köyü küçüktür, o bölgeye yürüyerek yalnızca yarım saatte ya da bir saatte gidebilirsiniz. Doğrudan bürodan satın alırsanız, fakat sabahları değil, yalnızca akşamları satın alırsanız, fiyatın genelde çeyrek daha az olabileceği doğrulanır.
 
Ya da Rusya'da evinizdeyken çevrimiçi olarak Rusça konuşan özel bir rehber olan Tatiana'dan Türkiye'ye sıcak hava balonu uçuşu satın alabilirsiniz. Bu tura "Kapadokya Üzerinden Rüya Uçuşu!" denir... Tur bedelinin yalnızca %20'sini çevrimiçi ödersiniz ve kalan tutarı yola çıkmadan evvelce aktarma edersiniz.
 
Halihazırda kıyı beldelerinden birisinde (Kemer, Antalya, Side vb.) bulunuyorsanız, Kapadokya'ya 2-3 günlük bir tur satın alabilirsiniz. Ve aslında, yerinde ek bir sıcak hava balonu uçuşu rezervasyonu yapın. Bu turları otelinizden ya da sokaktaki turizm büronunden satın alabilirsiniz.
 
Kalkış kısmında sıcak hava balonu dolumu.
Kalkış kısmında sıcak hava balonu dolumu.
Sigorta. Emniyet. afetler
Sözler sigortalıdır. Havacılık bürolarının temsilcilerinin kendi internet sitelerinde söyledikleri ve yazdıkları budur, fakat pratikte kimse bunu aslında gösteremez. Hatta sorarsan bazıları kızıyor. Bu amaçla, seçenek "spor" ile bütün Türkiye seyahatiniz amacıyla kendi seyahat sigortanızı yaptırmanız daha iyidir. Bununla alakalı daha çok bulguyu buradan okuyun: Türkiye amacıyla sigorta nasıl seçilir?
Bazı bürolar güvenliği ihmal eder: örneğin, pilotları deneyimsiz olabilir. Bazı bürolar günde iki kez uçuş sunar.
Kaynak: https://nevsehir.info/mahperi-ile-kapado...-dersiniz/
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)