Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum Tanıtımı Nedir Ücretsiz Forum Tanıtım Listesi 2022
#1
Forum Tanıtımı Nedir? Ücretsiz Forum Tanıtım Listesi (2022)
 
Yazı İçeriği
  1. Forum Tanıtımı Nedir?
  2. Forum Tanıtımı Faydalı Mı?
  3. Forum Tanıtımında Dikkat Edilmesi Gerekilenler
  4. Ücretsiz Forum Tanıtım Listesi
Forum Tanıtımı Nedir?
 
Forum tanıtımı; internet sitelerimizi ve sıralamasına girmek istediğimiz anahtar kelimeleri içerecek şekilde; iyi değerlere sahip forumlarda “Site Tanıtımı” alanına yazılan yazılardan oluşur. Forum tanıtımı backlink çalışması ile daha fazla ziyaretçi elde etmemiz mümkün hale gelir, aynı zamanda internet sitemizin otoritesini arttırmak için oldukça faydalıdır. Forum tanıtımı çalışmasında hangi forumda, nasıl bir tanıtım yapacağımız konusu önem arz eder. Eğer bu çalışmanın faydalı olmasını istiyorsak tecrübe gerektirdiğini bilmemiz gerekir. Forum Tanıtımı Backlink çalışması yapmadan önce bilgi sahibi olabilmek adına “Backlink Nedir?” yazımıza göz atabilirsiniz.
Forum tanıtımı hizmetlerini BiOnluk, WmAraci, R10 gibi platformlarda satın almamız mümkündür. Ancak yukarıda bahsedildiği gibi bu çalışma rastgele yapılmamalı; tecrübeli kişi/kurumlar tarafından doğru bir şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle eğer hizmet satın alacaksak çalışacağımız kişi veya kurumun Off Page SEO konusunda bilgili olduğundan emin olmalıyız. Eğer kendimiz forum tanıtımı backlink çalışması yapacaksak öncelikle bu kavram hakkında bilgi sahibi olmalıyız.
Forum Tanıtımı Faydalı Mı?
 
Forum tanıtımı herkesin bildiği üzere mükemmel bir Off Page SEO çalışmasıdır ve doğru yapıldığı takdirde son derece fayda sağlar. İnternet siteleriniz için doğru bir biçimde yapılacak forum tanıtımları; sitenizin DA-PA değerlerini iyileştirmesinin yanı sıra bariz bir şekilde index alma hızınızı da arttırabilmektedir. Eğer forum tanıtımı çalışması sürekli aktif forumlarda güncel konular altına yapılırsa düzenli bir ziyaretçi akışı elde etme imkanı doğar.
Elbette sadece “Forum tanıtımı faydalıdır.” şeklinde konuşmak da doğru olmaz. Örneğin sadece tanıtım yapmak için kurulmuş, değerleri düşük forum sitelerinde yapılacak çalışmaların faydadan çok zarar getireceği söylenebilir. Fazla sayıda link çıkışı bulunan forumlarda yapılan tanıtımlar kısmen de olsa sitenizin değerlerini düşürebilir.
Forum Tanıtımında Dikkat Edilmesi Gerekilenler
Forum Backlink Tanıtım çalışması yapmak aslında son derece kolay bir işlemdir ancak yazının başında da belirttiğimiz gibi, eğer internet sitemize zarar getirmek yerine fayda sağlamasını istiyorsak doğru yapılması gerekir. Öncelikle tanıtım yapacağımız forumların aşağıdaki özelliklerine karşı bilgi edinmeliyiz.
  1. Forum herkese açık olmalıdır. Örneğin üye girişi yapmadan bir konuyu açtığınızda “Mesajı görüntülemek için üye ol” gibi bir metinle karşılaşıyorsak bu tür forumlarda çalışma yapmak istediğimiz etkiyi elde etmemize engel olabilir çünkü linkler ziyaretçiye kapalı ise Google botlarına da kapalı demektir. Aynı şekilde sizler için zaman kaybı da oluşabilir.
  2. Forum güvenlik sertifikası (SSL) sahibi olmalıdır. Google Arama Motoru, SSL Sertifikası olmayan internet sitelerine pek de değer vermediğinden bu tür forumlarda tanıtım yapmak beklediğiniz etkiyi sunmayabilir.
  3. Spam Score skoru iyi seviyede olmalıdır. Piyasadaki hizmetten çok daha ucuz forum tanıtımı hizmetlerinde genel olarak tehlike arz eden Spam Score değerlerine sahip forumlar kullanılıyor. Forum tanıtımı yaparken Spam Score değerinin ortalama %20’den daha iyi seviyede olmasına dikkat etmeliyiz. Spam Skoru Nedir? Yazımıza göz atarak Spam Score değerlerine dikkat etme tavsiyemizi daha net anlayabilirsiniz.
Bunlar, forum tanıtımı yaparken doğru bir yol izlediğinizden emin olmanız için tavsiye ettiğimiz kurallardan bazılarıdır. Şimdi ise 2022 Ücretsiz Backlink alabileceğiniz forum listesine geçebiliriz. Ücretsiz Forum Tanıtımı 2022 listesinde bulunan sitelerin tamamı Türkiye’deki en iyi forumları içermektedir.
Ücretsiz Forum Tanıtım Listesi 2022
 
2022 Ücretsiz Backlink alabileceğiniz forum listesine geçebiliriz. Ücretsiz Forum Tanıtımı 2022 listesinde bulunan sitelerin tamamı Türkiye’deki en iyi forumları içermektedir. Bu forumlar üzerindeki “Yeni Site Tanıtımı” başlığı altından web sitelerinizi tanıtabilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki bazı forumlara yeni üye olarak kayıt olabilmek biraz zorlu olabilir, bu nedenle liste en zor kayıt olabileceğiniz fakat forum tanıtımı konusunda en çok fayda sağlayacak forumlardan; en kolay kayıt olunabilenlere göre sıralanmıştır.
  1. R10.Net
  2. WmAraci.Com
  3. Virgul.Net
  4. Forum.DonanimHaber.Com
  5. Forum.ShiftDelete.Net
  6. Webmasterforum.Com.Tr
  7. İyinet.com
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)